Nu te zien in het Beatrix Theater Utrecht

Jan Kooijman speelt Edward Lewis in Pretty Woman

Jan Kooijman maakt zijn musicaldebuut en is nu te zien als hoofdrolspeler in Pretty Woman. Hij kruipt in de huid van zakenman Edward Lewis, die in de gelijknamige film werd gespeeld door Richard Gere.

“Ik kijk ernaar uit om de rol van Edward mij eigen te maken, met een groot talent als Shanna Slaap als Vivian Ward aan mijn zijde”, aldus Jan Kooijman. “Dat ik nu voor het eerst het acteren met zingen mag combineren op een toneel, is voor mij de kers op de taart.”

 

Jan Kooijman speelt Edward Lewis in Pretty Woman

Wanneer is Pretty Woman te zien?

Nu te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Hoe lang duurt Pretty Woman?

De voorstelling duurt ca. 2 uur en 30 minuten incl. pauze

Wat zijn de ticketprijzen voor eerste rang?

De ticketverkoop is gestart. Bekijk hier de tickets

Pretty Woman de musical: het verhaal, de muziek en internationale premières

Internationale premières van de musical

Pretty Woman beleefde de wereldpremière in Chicago in 2018. en was vervolgens te zien op Broadway (2018), in
Hamburg (2019), West End (2020), US Nationale Tour (2021), Milaan (2021), Barcelona (2022), UK en de Ierland-tour (2023).

Het verhaal

De succesvolle, keiharde zakenman Edward neemt escortdame Vivian mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Maar hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk…  

Hoofdrollen Pretty Woman de musical in Nederland 2023

Vivian Ward   - Shanna Slaap
Edward Lewis  - Jan Kooijman   
Kit De Luca  -   Dana van der Geer
Happy Man/Mr. Thompson  - Mitch Wolterink 
Philip Stuckey - Reinier Démeijer

De muziek van Pretty Woman - Bryan Adams en Jim Vallance

De muziek en de songteksten zijn geschreven door niemand minder dan de wereldberoemde Grammy®-winnaar Bryan Adams ('Summer Of '69', 'Everything I Do') en Jim Vallance. De nummers werden speciaal voor de musical geschreven. De Amerikaanse regisseur Jerry Mitchell beschreef de sfeer van de nummers als 'late 80,s, vroege 90's rock. Rock-'n-roll en up-tempo.' Na de release van het Amerikaanse castalbum, besloot Bryan Adams de nummers ook zelf op te nemen. Een aantal nummers dat Bryan Adams en Jim Vallance schreven voor de musical werd uiteindelijk niet gebruikt voor de musical. Maar enkele van deze nummers bracht Bryan Adams zelf uit op zijn albums.